Picture

Van Bronckhorst wint beker met Feyenoord

24-04-2016

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft in zijn debuutjaar als hoofdcoach direct het genot mogen ervaren van het winnen van de KNVB-beker. ‘Mijn team zien genieten en een tastbare prijs zien ophalen is het mooiste moment van dit seizoen voor mij.’

Bij het omhoog tillen van De Dennenappel gingen de gedachten bij Van Bronckhorst onder meer uit naar juist die mindere periode, waarin Dick Advocaat als adviseur naar de club werd gehaald. ‘Ik denk nu aan heel veel mensen en dus ook aan Dick’, bekende de hoofdcoach, zelf aanvoerder bij de laatste bekerwinst van Feyenoord in 2008. ‘Ik denk ook aan mijn technische staf en iedereen die bezig is om de jongens klaar te maken voor de wedstrijden. Iedereen heeft zijn aandeel gehad in dit succes.’

Van Bronckhorst won als speler van Feyenoord twee keer de KNVB beker. Aan het begin van zijn profvoetbalcarrière schuurde de op Varkenoord opgeleide linkspoot tijdens het seizoen 1994-1995 aan tegen het eerste elftal, met onder meer een invalbeurt in de halve finale van het bekertoernooi, uit tegen sc Heerenveen. Feyenoord won die jaargang de beker, met Van Bronckhorst als grootste talent binnen de selectie.

Aanvoerder Na een aantal succesrijke jaren in het internationale topvoetbal keerde Van Bronckhorst voor het seizoen 2007-2008 terug bij Feyenoord. Aan het einde van die jaargang mocht hij als aanvoerder van Feyenoord de KNVB beker in ontvangst mocht nemen, nadat in de finale in De Kuip Roda JC met 2-0 was verslagen.

Hoofdtrainer Van Bronckhorst zag Feyenoord zondagavond in de finale van de KNVB beker afrekenen met FC Utrecht. Zodoende won de club tijdens het eerste volledige seizoen onder hoofdtrainer Van Bronckhorst direct een prijs.