Picture

Floranus, Ripmeester en Robertha in definitieve selctie onder 17

01-09-2014

KNVB-coach Maarten Stekelenburg heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar van dit seizoen 2014/’15, dat eind deze week afreist naar Duitsland voor deelname aan een vierlandentoernooi. Het gastland, Israël en Italië zijn de tegenstanders.

De allereerste wedstrijd in dit nieuwe voetbaljaar van Onder 17 – dat met de vorige lichting reikte tot de EK-finale – staat in de agenda op woensdag 10 september om 19.00 uur. De formatie van Stekelenburg treft dan Duitsland in het AUDI Sportpark in Ingolstadt. Op vrijdag 12 september vanaf 12.00 uur is Israël de tegenstander, in Stadion Kelheim in de gelijknamige plaats. Nederland sluit het oefentoernooi af met een krachtmeting met de leeftijdsgenoten uit Italië, op zondag 14 september. De aftrap hiervan is om 11.00 uur, in het Georg Weber Stadion in Rain.

Deze 22 spelers – allen geboren op of na 1 januari 1998 – behoren tot de definitieve selectie:

Justin Bakker (AZ), Justin Bijlow (Feyenoord Academy), Jurich Carolina (AZ), Javairo Dilrosun (Manchester City), Carel Eiting (Ajax), Rashaan Fernandes (Feyenoord Academy), Sheral Floranus (RJO Sparta Rotterdam), Timothy Fosu-Mensah (Ajax), Mees Hoedemakers (AZ), Shurendo Janga (Feyenoord Academy), Mats Knoester (Feyenoord Academy), Rodney Kongolo (Manchester City), Joey Konings (RJO PSV/EHV), Jeffrey de Lange (Ajax), Azor Matusiwa (Ajax), Danny Muhl (AZ), Mink Peeters (Ajax), Marc Ripmeester (RJO Sparta Rotterdam), Nigel Robertha (Feyenoord Academy), Robin Schouten (AZ), Darren Sidoel (Ajax) en Deyovaiso Zeefuik (Ajax).

Deze vijftien spelers staan op de stand-bylijst:

Teun Bijleveld (AZ), Cali Daniel (Vitesse), Tristan Dekker (ADO Den Haag), Reyer van Doorn (Vitesse), Rick van Drongelen (RJO Sparta Rotterdam), Ferdy Druif (AZ), Lassane Faye (RJO PSV/EHV), Jaell Hattu (RJO PSV/EHV), Dani Koks (Ajax), Jelle de Lange (FC Utrecht), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Abdel El Ouazzane (AZ), Tom Scheepers (RJO PSV/EHV), Steven Smulder (Feyenoord Academy) en Mees Wit (Ajax).

Oranje onder 17, met ex-international Michael Reiziger in de gelederen als assistent-coach, strijdt ook dit seizoen voor kwalificatie voor het EK. Tijdens het Europese eindtoernooi van 2015 – dat voor het eerst een deelnemersveld kent van zestien – treedt Bulgarije op als gastheer. De eerste kwalificatieronde speelt Nederland in oktober, met Servië, Finland en Malta als eerste opponenten.

,,De vorige lichting Onder 17 heb ik nu grotendeels onder mijn hoede bij Onder 18”, zegt Stekelenburg, per 2014/’15 tevens coach van dat nationale team. ,,Maar tijdens het aankomende vierlandentoernooi krijgen we de gelegenheid de spelers van het nieuwe Onder 17 beter te leren kennen, waarbij ik er nu een behoorlijk aantal heb kunnen selecteren. Met deze groep gaan we ons dus weer proberen te kwalificeren voor het EK, al is dat nog ver weg. Eerst bereiden we ons voor op kwalificatieronde één, waarvoor we onder meer het aankomende toernooi in Duitsland gebruiken. Met overigens dezelfde tegenstanders als in het eerste vierlandentoernooi van vorig jaar, tegenstanders die ons toen goed bevallen zijn. Nu werken we opnieuw stapje voor stapje aan de ontwikkeling van het team. We kijken weer naar waar we heel goed in zijn, om dat verder uit te bouwen. En naar wat de mindere eigenschappen van dit Onder 17 zijn, zodat we vervolgens ook die punten weer kunnen verbeteren. Om te beginnen volgende week.”