Picture

Goudmijn in selectie O17

27-02-2018

KNVB-coach Kees van Wonderen heeft 20 spelers opgeroepen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar. De Oranjetalenten spelen van woensdag 7 maart tot en met donderdag 13 maart het UEFA elite toernooi in eigen land om zich te kwalificeren voor de EK-eindronde. Onder 17 is ingedeeld in een poule met IJsland, Italië en Turkije. De wedstrijden worden gespeeld op de sportparken van RKSV Schijndel en UDI ’19.

EK 2018 in Engeland

Engeland is van 4 tot en met 20 mei gastheer van het EK 2018 voor spelers onder 17 jaar. Aan dit toernooi mogen zestien landen meedoen, waarbij Engeland als gastland automatisch gekwalificeerd is.

Tijdens de eerste kwalificatieronde deden 52 landen mee, verdeeld over dertien groepen (Duitsland en Portugal kregen een bye voor de eerste kwalificatieronde). Uit elke groep kwalificeerden de nummers één en twee, evenals de vijf beste nummers drie, zich voor de tweede ronde. In de zogenoemde ‘eliteronde’ komen 32 landen uit, verdeeld over acht groepen.

De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de zeven beste nummers twee, gemeten over alle acht kwalificatiepoules. De loting voor de eindronde staat gepland op 5 april op St. George’s Park in Burton upon Trent.

Oranje onder 17 kwalificeerde zich in oktober 2017 als de nummer twee van groep 9 voor de eliteronde. In Hongarije boekte Onder 17 overwinningen op Kosovo (3-1) en Wales (4-0), maar verloor het verrassend met 1-0 van Hongarije.

 

 

bron: onsoranje.nl