Picture

Michael Reiziger trainer Jong Ajax

20-06-2017

Michael Reiziger wordt de opvolger van Marcel Keizer bij Jong Ajax. De assistent van Alex Pastoor bij Sparta tekent voor twee seizoenen op De Toekomst.

De 44-jarige oud-international keert terug bij Ajax, waar hij zijn spelersloopbaan begon, en heeft vanaf het nieuwe seizoen de beloften onder zijn hoede.

Reiziger bedankt Sparta voor de opgedane ervaring van de laatste jaren. ‘Deze club gaf me de kans aan het trainersvak te ruiken, in eerste instantie als trainer van de O17, later als assistent-trainer van het eerste elftal, waar ik erg dankbaar voor ben. Nu werd me echter de kans geboden bij mijn jeugdliefde aan de slag te gaan, waar ik moeilijk nee op kon zeggen.’

Als rechtsback behaalde Reiziger grote successen bij de Amsterdamse club. Zo won hij onder meer de Champions League in 1995. Later speelde de verdediger nog voor onder meer FC Barcelona en AC Milan.

,,Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald”, verwijst Reiziger naar de successen die hij met Ajax in de jaren negentig onder trainer Louis van Gaal beleefde.

,,De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière.