Picture

Tesselaar van Jong AZ naar Jong FC Utrecht

17-05-2016

Jan-Willem Tesselaar maakt de overstap van AZ naar FC Utrecht. De achttienjarige spits bracht de laatste vier jaar door in Alkmaar, maar debuteerde daar nog niet in de Eredivisie. In dienst van FC Utrecht gaat hij proberen een doorbraak te bewerkstelligen, al sluit Tesselaar in eerste instantie aan in het beloftenteam in de Domstad.

Hoofdtrainer Erik ten Hag, die ook de rol van technisch manager vervult, zegt blij te zijn met de komst van Tesselaar. De aanvaller is voor twee jaar vastgelegd, met daarbij een optie op een derde seizoen. “Jan-Willem is een speler met specifieke kwaliteiten. Hij heeft snelheid en diepgang in zijn spel en beschikt over scorend vermogen”, zegt Ten Hag enthousiast.

Op de clubwebsite geeft de coach aan dat Tesselaar bij het beloftenteam de gelegenheid krijgt aan zijn ontwikkeling te werken in de Jupiler League. Vanaf het nieuwe seizoen doet Jong FC Utrecht in die competitie mee. “Het is een competitie waarin Jan-Willem de weerstand krijgt die zijn ontwikkelingsproces ten goede komt”, denkt Ten Hag.