Picture

Pro Child

Als symbool voor het werk van Pro Child is gekozen voor de ‘Okopipi’ ofwel de blauwe kikker. Een in Suriname bedreigde diersoort waarvan het leven bescherming verdient. De initiatiefnemers van Pro Child zagen de parallel met hun werk en kozen dit prachtige dier als mascotte.

Voorzitter Albert van Werkhoven en bestuurslid Sigi Lens hopen dat Pro Child in Nederland de aandacht krijgt die het verdient. Elders leest u hoe ook u Stichting Pro Child kunt ondersteunen. En dat is heel belangrijk. Het motto van de stichting – naar de woorden van Abraham Lincoln – luidt niet voor niets:

“Publieke steun is alles. Met die steun is alles mogelijk, zonder zal zelfs het meest nobele initiatief falen.”

Goede doelen

Door de jaren heen hebben de volgende projecten ondersteuning gehad van Pro Child:

Immie’s Sports Centre
Een zwembad op Meerzorg (district Commewijne) dat zwemlessen verzorgt voor de jeugd en het schoolzwemmen mogelijk maakt.

Stichting voor het kind
Gevestigd in een voormalig tehuis op Awarradam waar lichamelijk en geestelijk mishandelde kinderen worden opgevangen en begeleid. Met de donaties van Pro Child worden de hulpverleners ondersteund, worden regelmatig diverse sportartikelen aangeschaft en wordt een gezamenlijke kerstviering mogelijk gemaakt.

Stichting d’ons
Via deze stichting worden tehuizen voorzien van speelgoed, boeken en lesmateriaal.

Hoe kunt u Pro Child steunen?

U kunt de Stichting Pro Child steunen door middel van:

  • Giften
  • Periodieke/eenmalige schenkingen
  • Legaten

Wat u ook beslist, uw bijdrage kunt u overmaken naar de Rabobank ten gunste van rekeningnummer NL17RABO0380857251 van de Stichting Pro Child.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben over de Stichting Pro Child dan kunt u contact opnemen met Albert van Werkhoven, telefoonnummer 0181-664232.